Nuorisovaihto

Ranskalainen vaihto-oppilas Auguste Gaby ja klubimme lähtevä vaihto-oppilas Eveliina Kuusisto vanhusten ulkoiluttamistapahtumassa yhdessä Juha Meriläisen kanssa.

Amanda Niva, Melissa Kedall ja Matti Terho

Vasemmalla Tornion rotaryklubin kesävaihtari Amanda Niva, keskellä Melissa Kendall Yhdysvalloista ja oikealla presidenttimme Matti Terho kesäterassilla Torniossa kesällä 2014. Melissa asuu Olympia -nimisessä kaupungissa Washingtonin osavaltiossa.

Lapin ammattikorkeakoulun Tornion yksikössä kansainvälistä liiketoimintaa opiskeleva Minh Duong piti esitelmän harjoittelustaan Pariisissa. Minh sai rotarypiiriltämme stipendin matkaa varten. Kuva otettiin esitelmätilaisuudessa maaliskuun 17. päivä 2014.

Anisa Hokkinen oli klubimme vuoden 2012-2013 ulkomaille lähtenyt vaihto-oppilaamme. Anisa oli Meksikossa ja viihtyi erittäin hyvin. Ylemmässä kuvassa hän pitää klubillemme tuloesitelmää 16. syyskuuta 2013 ja alemmassa kuvassa hänellä on päässään matkamuistona tuotu meksikolainen sombrero.

Vuoden 2012-2013 vaihto-oppilaan isäntäperheille jaettiin kunniakirjat klubikokouksessa 16.9.2013. Kunnikirjat jakoi past presidentti Pekka Suopajärvi. Isäntäperheet vasemmalta oikealle Tuomo ja Ninna Hokkinen, Tuula ja Juha Meriläinen, Tiina ja Timo Ylisaukko-oja sekä Salme ja Raimo Pohjanen

Kesällä 2012 Rosa Ylimaula oli leirivaihdossa Belgiassa. Palattuaan leiriltä Rosa piti mielenkiintoisen esitelmän matkastaan. Matka oli ollut hyvin antoisa. Kuvassa Rosa ojentaa past presidentti Raimo Pohjaselle standaarit klubeilta, joissa hän kävi ryhmän mukana vieraana.

Kesällä 2011 oli kesävaihtarimme Aleksandra Alaraasakka kesävaihdossa Ranskan Moilinsessa. Clémence de Setroux tuli Aleksandran luo Suomeen kesävaihtoon.

Kuvassa vasemmalta oikealle:  Tornion Rotary ry:n presidentti Raimo Pohjanen, piirin 1400 piirikuvernööri Paavo Enroth, Aleksandra Alaraasakka ja Clémence de Setroux. Kuva on otettu klubikokouksessa 8. elokuuta, jolloin kuulimme kesävaihtareiden kokemuksia.

Vuoden 2009 joulujuhlassamme olivat mukana vaihto-oppilaamme Beverly Goble ja hänen host-perheensä.

Beverly vastaanotti klubin viirin ja lahjan ja isäntäperheet kunniakirjat. Klubimme uusin jäsen Markku Alatalo vastaanotti klubin tunnuspinssin ja matrikkelin.

Kuvassa (oikealta vasemmalle) Markku Alatalo, Tuomo Hooli, Veera Hooli, Tarja Hooli, Beverly Goble, Hannu Jussila, Mari Lakkala-Jussila ja presidenttimme Arvi Ojanperä.

Vaihto-oppilaamme Beverly Goble Etelä-Afrikasta saapui Tornioon tammikuun 2009 lopulla.

Beverly Torniojoen "Karunkijärvellä" kesällä 2009.

Alla kuva Ida-Annika Kuljun tuloesitelmätilaisuudesta syksyltä 2009.

Presidentti Arvi Ojanperä vastaanottaa Westvillen klubin viirin.

Vuoden 2009 vaihto-opiskelijamme Ida-Annika Kulju oli Etelä-Afrikan tasavallassa.

Jorge tuli Tornioon 12.8.2006.  Viimeisen kerran hän oli klubikokouksessamme 26.6.2007.

Aiemmat klubimme lähettämät vaihto-opiskelijat

Vuosivaihto-oppilas v. 2006-2007 Laura Harrin sijoituspaikkakunta oli Reynosa niminen, 750 000 asukkaan kaupunki Tamaulipas osavaltiossa Pohjois-Meksikossa. Host Clubin nimi oli Reynosa 95, D 4130. Koulun nimi oli Instituto Internacional De Estudios Superiores, erikoisala Técnico En Administración (espanjankielinen). Laura palasi kotiin juhannuksen aikoihin kesällä 2007.

Vuosivaihto-oppilas v.2005-2006  Aili-Tuulia Korteniemen sijoituspaikkakunta oli Alaskan pääkaupunki Juneau. Host Clubin nimi oli Juneau Glacier Valley Rotary. Presidenttinä toimi Tim McLeod ja ensimmäinen isäntäperhe oli klubin sihteerin Chris Lettermanin perhe. Koulun nimi oli Juneau Douglas High School  ja koulu alkoi 24.8.2005. Aili-Tuulia palasi kotimaahan heinäkuun puolivälissä 2006.

Tutustu nuorisovaihtoon seuraavasta linkistä: www.ryefinland.com

Lähetä viesti Tornion klubin nuorisovaihtoasiamiehelle!

Ota minuun yhteyttä: